Buiten kerkelijk evangelie

Deze weblog is buitenkerkelijk. Deze blog is omdat de gevestigde christelijke groeperingen een verkeerd beeld schetsen van de bijbel. Ik voel me geroepen om het goede voorbeeld te geven, temeer omdat ik ooit atheïst was. Deze blog maakt onderscheid tussen de genadeboodschap zoals Paulus deze bracht en het evangelie der besnijdenis.Ik geloof dat IEDEREEN behouden wordt door de oordelen van de aionen heen; 1 Timotheüs 4:10.

In politiek opzicht distantieer ik me van het neoliberale bezuinigingsbeleid waaraan ook de Christelijke politieke partijen meewerken. Ook distantieer ik me van de oorlog tegen seks, abortus en prostitutie die er vanuit de christelijke politiek gevoerd. In het Nieuwe Testament waren er geen gelovigen die tegen abortus en prostitutie streden. In Handelingen 9:36 duikt wel een meisje op dat Tabitha heette. Ze werd rechtvaardig genoemd omdat ze de armen hielp. Moderne christenen doen het tegenovergestelde: ze vechten tegen abortus en prostitutie en ze laten de armen barsten.

Einde van onze Aion rond 2033

Voor God is duizend jaar als een dag, 2 Petrus 3:8. En Jezus stond op de 3de dag op uit de dood. Onze derde dag staat dus op aanbreken. Jozua zou binnen 3 dagen de Jordaan doortrekken. De Jordaan was een symbool van de dood. Deze doortocht was een afstand van 2000 el (Jozua 3:4). In Handelingen 1:12 wordt dezelfde afstand genoemd van 2000 el tussen Jeruzalem en de Olijfberg. Deze 2000 el staat voor de afgelopen 2000 jaar sinds de opstanding van Jezus.

Advertisements